Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Ερχόμενος ο Κύριος προς το Εκούσιον Πάθος"

ΒΑΡΒΑΡΑ ΡΑΥΜΟΝΔΟΥ ΒΑΣΙΑ ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΥ
Μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μια βραδιά αφιερωμένη σε ήχους και μελωδίες από την πλούσια βυζαντινή μας παράδοση. 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΡΔΟΥΚΗ ΦΑΝΗΣ ΦΙΛΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥΤΑΦΗ ΦΙΛΗ
Πρόκειται για τη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με το τίτλο "Ερχόμενος ο Κύριος προς το Εκούσιον Πάθος". Εισάγοντας μας στο πνεύμα των ημερών, ακούστηκαν ύμνοι και τροπάρια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας από 3 εξέχουσες χορωδίες: του Ιωάννη Μούση, του "Εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως" και των "Βυζαντινών Υμνωδών". 

ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΘΕΑΝΩ ΣΚΟΥΡΤΗ.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η συγγένεια της Ελληνικής παραδοσιακής - κοσμικής μουσικής με τη βυζαντινή - εκκλησιαστική. Διοργανωτές και παραγωγοί της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φάνης Φίλης και η κ. Νέλλη Φίλη ενώ υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια της Συναυλίας ήταν ο κ. Νικόλαος Καββαδίας.

Τη Συναυλία, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους: " ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων, " ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, και άλλες προσωπικότητες από τον κύκλο των γραμμάτων και τον επιχειρηματικό κόσμο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...