Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μια μαγευτική μουσική βραδιά με την διάσημη Καναδή τραγουδίστρια Lynda Thalie

Η διάσημη Καναδή τραγουδίστρια Lynda Thalie με την Δρ κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα
Μια μαγευτική μουσική βραδιά, που είχε και ιερό σκοπό, προσέφερε σε εκατοντάδες θεατές, που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα(Πέμπτη 15) στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, η διάσημη Καναδή τραγουδίστρια Lynda Thalie . 

Η Δρ κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα με την Χαρούλα Αλεξίου
Η διάσημη τραγουδίστρια με την θεσπέσια φωνή της , το πλούσιο ρεπερτόριο της( τραγούδια από Αλγερία, Μέση Ανατολή και Καναδά) και τη σαγηνευτική της σκηνική παρουσία μάγεψε στην κυριολεξία τους θεατές που την αποθέωναν με παρατεταμένα χειροκροτήματα μετά από κάθε της ερμηνεία .
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ
Το πιο ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα απέσπασε η αλγερινής καταγωγής ερμηνεύτρια, όταν κατά την έναρξη της συναυλία της ανακοίνωσε πως οι εισπράξεις από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τη στήριξη του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Έλλη Λαμπέτη"www.elli-lampeti.gr) .

Η τραγουδίστρια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα, καθώς απέδρασε κυριολεκτικά από την Αλγερία και μέχρι σήμερα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, για "να αποκτήσουν πρώτα μία ενιαία - δημόσια φωνή μέσα από τη δική τους ξεχωριστή φωνή οι γυναίκες της Βόρειας Αφρικής", όπως δηλώνει. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΜΑΓΔΑ ΠΕΝΣΟΥ
Η πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Έλλη Λαμπέτη". Δρ κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα ευχαρίστησε από καρδιάς την κ Lynda Thalie λέγοντας πως "Η Lynda Thalie με την προσφορά της άνοιξε το δρόμο τον οποίο ελπίζει να ακολουθήσουν και Ελληνίδες τραγουδίστριες για να στηριχτεί οικονομικά η συνέχιση της λειτουργίας του Έλλη Λαμπέτη". 

ΑΝΤΙΖΑ ΕΛΑΝΣΑΡΗ - ΧΑΡΑ ΚΟΥΡΗ
Η συναυλία, με την ομορφότερη φωνή του Καναδά, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον Διεθνή Τύπο η φωνή της Lynda Thalie , πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα και του ευαισθητοποιημένου σε κοινωνικά θέματα Πρέσβη της, στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας . Στην συναυλία η Lynda Thalie είχε την τιμή να τραγουδήσει μαζί με την Χάρις Αλεξίου το "Ταγκό της Νεφέλης" τους στίχους του οποίου έχει γράψει η ίδια η Χάρις Αλεξίου, ενώ την μουσική η Καναδέζα καλλιτέχνης Loreena Mckennitt.

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας η καναδή τραγουδίστρια συνέχισε να τραγουδά τουλάχιστον για μισή ώρα ακόμη κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των θεατών, που μαγεμένοι δεν ήθελαν να αποχωρήσουν. Αξιόλογα πρόσωπα από τον χώρο της Τέχνης και του θεάματος τίμησαν με την παρουσία τους και απόλαυσαν την συναυλία, όπως ο Πρέσβης του Καναδά Robert Peck, της Αλγερίας Pedgini Salaouaandgi, του Μαρόκου Abdelkader El Ansari, του Λιβάνου Gabran Michel Soufan με τις σύζυγο τους, ο συγγραφέας Δημήτρης Αποστόλου, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, γιατροί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Η διάσημη καναδή τραγουδίστρια εκτός από τη συναυλία του Γαλλικoύ Ινστιτούτου την Πέμπτη 15 Μαρτίου τραγούδησε και στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 19 Μαρτίου. Τα έσοδα από την συναυλία της Θεσσαλονίκης δόθηκαν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα για την αγορά εξοπλισμού του υπό δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...