Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων του George Costacos Cultural and Cancer Research Foundation

 Aπό αριστερά  στα δεξιά: Dr Γεώργιος Σιάκος, Μαρί Κυριακού, Κώστας Φίζογλου (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας), Μαρία Λεμονή, Νίκος Κωστάκος (πρόεδρος George Best Costacos Foundation, Νικόλαος Φλώρος, Georg Steiner (Πρόεδρος Οργανισμού Άλμπερτ Σβάϊτσερ, ο Βαρώνος Τόνυ Breidel Χατζηδημητρίου (Πρόεδρος Ελληνικού παραρτήματος Άλμπερτ Σβάιτσερ)     

Μαρί Κυριακού με τον Georg Steiner
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων του George “Best” Costacos Cultural and Cancer Research Foundation στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης της Βιέννης «Altes Rathaus».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον «Διεθνή Αυστριακό Ανθρωπιστικό Οργανισμό του Άλμπερτ Σβάϊτσερ» και ήταν αφιερωμένη σε δύο σημαντικούς ανθρώπους: τον Γεώργιο Κωστάκο και τον Αλμπέρτο Σβάϊτσερ που ο καθένας ξεχωριστά και σε διαφορετική εποχή, έθεσαν σαν πρωταρχικό σκοπό της ζωής τους να κάνουν με το ανθρωπιστικό τους έργο τον κόσμο αυτό λίγο καλύτερο.

Ο «Διεθνής Αυστριακός Ανθρωπιστικός Οργανισμός του Άλμπερτ Σβάϊτσερ» τίμησε τον George Best Costacos, με το χρυσό παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας. Αυτή η σημαντικότατη διάκριση έχει δοθεί για άλλη μία φορά μετά θάνατον σε Έλληνα, στον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Το παράσημο παρέλαβε ο αδελφός και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος George Best Costacos Foundation αξιότιμος κος Νίκος Κωστάκος.

Τιμήθηκε επίσης, μία άλλη μεγάλη Ελληνίδα η αξιότιμη Κα. Μαρί Κυριακού, που εδώ και πολλά χρόνια έχει διατελέσει μεγάλο ανθρωπιστικό έργο, υποστηρίζοντας ιδρύματα και οργανισμούς που ασχολούνται με την φιλανθρωπία διαμέσου της τηλεοπτικής της εκπομπής «Με Αγάπη».

Τέλος, ο Αυστριακός Οργανισμός του Αλμπερτ Σβάϊτσερ τίμησε με το χρυσό παράσημο Τεχνών & Επιστημών δύο διακεκριμένους έλληνες καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό τον κ. Ιωάννη Π. Βλαζάκη για την προσφορά του στην Τέχνη της Οικοσημολογίας και τον κ. Νικόλαο Φλώρο για την προσφορά του στην Γλυπτική Τέχνη. 

Ο γλύπτης Νικόλαος Φλώρος (στη μέση)
Τα παράσημα αποδόθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Άλμπερτ Σβάϊτσερ αξιότιμο κ. Georg Steiner και τον Πρόεδρο του Ελληνικού παραρτήματος του Οργανισμού, αξιότιμο βαρώνο Τόνυ Breidel Χατζηδημητρίου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης το φιλανθρωπικό Ίδρυμα George Best Costacos Foundation με έδρα τη Ν. Υόρκη και την Ελλάδα, γιορτάζοντας τρία χρόνια από τη σύσταση του, απέδωσε τιμητικές διακρίσεις στον Πρόεδρο του «Διεθνή Αυστριακού Ανθρωπιστικού Οργανισμού Άλμπερτ Σβάϊτσερ» αξιότιμο κ. Georg Steiner, για τεράστιο και πολυετές ανθρωπιστικό έργο του αυστριακού οργανισμού.

Ειδικό τιμητικό Βραβείο για την προσφορά του στον ελληνισμό της Αυστρίας και Ουγγαρίας αποδόθηκε στο Μακαριστό Μητροπολίτη Βιέννης, Έξαρχο Ουγγαρίας και μεσοευρώπης Μιχαήλ Στάϊκο, ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της οικογένειας του Κα. Μαρία Λεμονή.

Τιμητικές διακρίσεις αποδοθήκανε τέλος στην Αντιδήμαρχο Βιέννης αξιότιμη Κα. Μαρία Βασιλάκου για την προσφορά της στο Αυστριακό πολιτικό γίγνεσθαι και στον Dr. Γεώργιο Σιάκο πρώην Πρόεδρο του Μακεδονικού Συλλόγου Βιέννης, για το πολυετές του έργο στη σύσφιξη της Ελληνο – Αυστριακής φιλίας.

Χαιρετισμό απέδωσε, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας κ. Κώστας Φίζογλου.

Η Κα. Μαρία Λεμονή λαμβάνει το τιμητικό βραβείο
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το πριγκιπικό ζεύγος Sandor von Habsburg-Lothringen μετά της συζύγου του Herta Magarete Öfferl της Αυτοκρατορικής Αυστριακής Δυναστείας των Αψβούργων όπου και αποδώσαμε το τιμητικό παράσημο στον καλλιτέχνη κ. Ιωάννη Π. Βλαζάκη για τη φιλοτέχνηση των Οικοσήμων της αυτοκρατορικής οικογένειας των Αψβούργων.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα. Αλεξάνδρα Καρακοπούλου. Την μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελήθηκε ο διακεκριμένος Διευθυντής Ορχήστρας κ. Αναστάσιος Στρίκος, οποίος ερμήνευσε έργα των Μπάχ και Κωσταντινίδη. Κοντά του ερμήνευσαν ο τραγουδιστής όπερας κ. Νικόλας Σπανός και ο βιολιστής κ. Δημήτρης Καρακάντας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υψηλές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιστημών και του πολιτισμού, τόσο από την Αυστρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την Ελλάδα.

Το μήνυμα της τιμητικής αυτής εκδήλωσης στο Παλαιό Δημαρχείο της Βιέννης, δεν ήτανε άλλο παρά η Αισιοδοξία και η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς δύο Διεθνείς Ανθρωπιστικοί Οργανισμοί ένας από την Ελλάδα κι ένας από την Αυστρία, ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωταρχικό πάντα στόχο τους, την αμέριστη προσφορά στον Άνθρωπο.

Ο Γεώργιος Κωστάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία είχε διακριθεί στις σπουδές και στον αθλητισμό. Άριστος μαθητής, ασχολήθηκε στα εφηβικά του χρόνια με την ενόργανη γυμναστική και διακρίθηκε στους Βαλκανικούς αγώνες. Το καλλιτεχνικό του ταλέντο το έδειχνε από νέος. Μια υποτροφία από το Ίδρυμα Fullbright τον έφερε στη Νέα Υόρκη για ανώτερες σπουδές. Το πάθος του για τη μουσική και το θέατρο τον οδήγησαν στο Broadway της Νέας Υόρκης, όπου κέρδισε επαίνους από τους κριτές, οι οποίοι αποκάλεσαν τον Γεώργιο Κωστάκο ως ένα «Ελεύθερο πνεύμα με στόχο», «ένα αληθινό παιδί του θεάτρου με μία λαμπρή καριέρα στο Broadway, που χαρακτηρίζεται από την ποιότητα και το πηγαίο ταλέντο του». Το περιοδικό Esquire έγραψε ότι «ο Γεώργιος Κωστάκος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες του Broadway».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...