Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

Παπαδόπουλος - Ματσούκα
Γέμισε ασφυκτικά το θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» στην επίσημη πρεμιέρα του έργου του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού». Ανθρωποι από τον χώρο του θεάτρου οι περισσότεροι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σπύρου Παπαδόπουλου και βρέθηκαν εκεί για να τον χειροκροτήσουν και να του ευχηθούν καλή επιτυχία. Για τον γνωστό πρωταγωνιστή δεν ήταν απλώς μια πρεμιέρα, αλλά η πρώτη στον καινούργιο χώρο που επέλεξε για θεατρική στέγη. Ηταν πολύ σημαντικό για εκείνον να έχει δίπλα του αγαπημένους φίλους και συναδέλφους.

Καραβάτου - Κατσούλης
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στα καλύτερά του, έχοντας αναρρώσει πλήρως από το ατύχημα που είχε πρόσφατα με τη μηχανή του, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας. Το έργο του Ντάριο Φο είναι μια κριτική και σάτιρα για την εξουσία και μολονότι γράφτηκε στην Ιταλία του 1970, «φωτογραφίζοντας» την τότε πολιτική κατάσταση της γείτονος, ο θεατής αναγνωρίζει σε αυτό ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπέζος με τη σύζυγό του Ναταλία Τσαλίκη, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Νόνικα Γαληνέα, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Κώστας Χατζής, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Μπέτυ Βαλάση, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, η Ελένη Ράντου με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Τζόυς Ευείδη, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Δημήτρης Αποστόλου, η Κατερίνα Καραβάτου με τον Κρατερό Κατσούλη, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, η Αγγελική Δαλιάνη με τον Μάνο Παπαγιάννη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Τζένη Θεωνά και πολλοί άλλοι.

Οι ηθοποιοί Κώστας Αποστολάκης, Αντώνης Καρυστινός, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος και Δήμητρα Στογιάννη παίζουν στο πλάι του Σπύρου Παπαδόπουλου σε αυτή την «τρελή» κωμωδία, τη μουσική και τα τραγούδια της οποίας έγραψε το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα. 

Π. Τρικαλιώτη - Λ. Θεωνά
Τσαλίκη - Μπέζος
panoramapress photo και κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...